TeamNariszaNoxson

Alla inlägg under januari 2019

Av Lovisa - 20 januari 2019 23:13

I morse va de dags för Marianne träning igen! Idag valde jag att rida på bettet för att visa de också och få tips och hjälp på vad jag ska tänka på eftersom de är annorlunda än hacket. Vi jobbade egentligen mest på med samma saker som igår men också med att hon ska lära sig att acceptera bettet och inte spänna emot så mycket. Tyckte hon lyssnade bra hela passet!

Dock tyckte jag att jag fick en bättre känsla igår med hacket än idag med bett. Men Marianne sa också att de där är en vanesak både för mig och Narisza med bettet eftersom vi ridit bettlöst så länge.

Jag vill ju även lyssna lite på vad Narisza trivs med och vi märker ju att hon trivs ju mycket bättre med hacket så då kör vi på som vi gör nu och varierar! Sen sa Marianne att vi kan testa lite olika bett för att se om vi hittar något Narisza trivs med! Just nu har vi ett som hon gillar men kan ju va bra med fler. Så vi får väll se vad vi kan hitta mer för bett eller om vi bara är nöjda med det vi har just nu! :) <3

Har i alla fall varit superkul att få träna denna helg! Man lär sig verkligen super mycket på dessa 2 träningar.

Narisza blev ganska svettig och eftersom de va så kallt ute fick de bli dubbla täcken idag ute i hagen när vi va klara. Först ett fleece med hals och sedan vintertäcket över som de är lite halvhals på! Nöjd och glad prinsessa!<3

Ha de så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 20 januari 2019 23:01

Idag fick Noxen bara gå ett väldigt lungt pass i paddocken ungefär en halvtimme. Han kändes mjuk och fin hela passet och lyssnade jättebra. Hade inga super krav utan mer att han bara skulle få jogga lite eftersom han gick lite hårdare igår. Red mest på fyrkanten och satt lite på en stor volt och jobbade honom rund och fin.
Efteråt va klockan bara typ 2 så släppte ut honom i hagen igen! Nöjd och glad häst = nöjd och glad ryttare!<3

Så härligt väder ute idag!! Kallt men solen sken hela dagen.

Nöjd efter ridningen och ville nog mest att jag skulle släppa ut honom igen och inte stå där och ta massa kort haha..

Ett inlägg om Narisza kommer såklart också!

Av Lovisa - 19 januari 2019 20:45

Idag va de äntligen dags att träna för Marianne igen! Sist vi red för henne va nog typ i slutet på sommaren så va väldigt taggad idag!

Vi tränade på att Narisza ska bära upp sig själv och att hon inte ska rejsa iväg bara för att jag lägger på skänkeln. Hon jobbade på jättebra fast hon va lite pigg. Sen tränade vi att jag måste bli mer still i handen får liksom inte greja för mycket och att jag ska räta upp mig och trampa ner hälen så jag blir lång i sadeln och får på så sätt en bättre position i sadeln. Blev skillnad mot slutet tyckte jag!

Jag märker att jag inte ridit för en dressyr tränare på ett tag typ med sitsen och sånt, men super nyttigt verkligen! Imorgon ska vi träna igen och ska bli lika kul då! Marianne är så bra för hon förklarar på ett väldigt lätt sätt så man förstår och även fast vissa saker är små grejer så blir det jättestor skillnad direkt!

Narisza blev också svettig så hon får också sova med täcke inatt! Kommer nog bli sådär kul att göra rent ett fleccetäcke från allt kutterspån imorgon men jaja jag får stå ut med det haha..

Fint ska de va när man tränar dressyr! Vinrött schabrak med matchade lindor. Lindorna har jag dock fått låna av en kompis då dom lindorna jag äger till Narisza typ bara är rosa (klart de måste va rosa till prinsessan)

Nöjd prinsessa! Hon rullade sig väll säkert 5min efter att jag har åkt..

Narisza fick ju också en ny lyckoängel idag!

Hon fick en mörklila jättefin!

Narisza har en rosa på tränset med bett och den lila nu på hacket.
Noxen har en ljusblå på sitt ena träns och den mörkblå på de andra tränset.

Ha det så bra så hörs vi imorgon!

// Lovisa

Av Lovisa - 19 januari 2019 20:32

I dag fick Noxen gå ännu ett pass i paddocken, vi passar på så länge de går (hoppas att snön ligger kvar länge nu!)

Vi jobbade med lite trav öppna och även galopp på liten och stor volt. Han jobbade på superbra hela passet och kändes jättefin!

När vi va klara fick han gå in i boxen med fleccetäcke då han blev ganska svettig och eftersom de är kallt ute så tänkte jag att de kunde va skönt för honom att få ett täcke och mysa i och så han skulle torka ordentligt <3.

Nöjd kille efter dagens ridning när han fick gå in och mysa i boxen!

På FM idag va jag iväg till våran sadelprovare Malin och Malma Sadelmakeri som hade 5 års jubileum! Köpte ett par ridbyxor för superpris! Ett par nya benskydd till Noxen och så fick bägge hästarna en varsin ny lyckoängel!

Noxen fick en fin mörkblå lyckoängel!

Kommer ett inlägg om dagens träning med Narisza också!

Av Lovisa - 18 januari 2019 19:29

I dag fick båda hästarna gå ett varsitt dressyrpass!
Narisza fick gå ett lite lugnare jogg pass eftersom hon ska gå träning i 2 dagar nu. Jag kände mest av henne idag och jobbade med att få henne och lyssna och va mjuk och fin i bägge sidor. Först va hon lite spänd då de va en ny häst i ridhuset.

Så jag fick skälla lite på henne men efter de så blev hon superfin. Jobbade på en 8 volt för att få henne mjuk i bägge sidor och ta skänkeln. Ska bli jättekul att få träna lite igen efter ett lite längre uppehåll. Har inte ridit för tränare med Narisza sen typ tidigt i höstas.

Nöjd prinsessa idag!<3

Noxen fick gå ett pass i paddocken igen, vi passar på att rida där så länge snön är kvar!
Han va lika fin som igår och är nog väldigt nöjd över att få röra på sig lite igen efter lite vilodagar. Jag jobbade med att ha honom rak då vi red innanför spåret och då blir han gärna lite slingrig. Sen jobbade jag även lite skänkelvikningar och serpentiner. Superhärligt att komma igång och få rida lite igen så nu hoppas vi verkligen att snön ligger kvar ett tag.

Haha kolla den söta tungan!

Är jättenöjd med bägge hästarna idag!<3

Ha de så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 17 januari 2019 23:08

Idag va de dags för hoppträning igen! Eftersom jag hade en superkänsla igår när jag red så hoppades jag att de skulle hålla i sig till idag. När vi red fram va hon superfin, lite pigg när vi skulle trava över bommarna men hon lyssnade fint hela tiden! När vi skulle börja hoppa så travhoppade vi först och de gjorde Opti jättefint och lyssnade superbra
 
 


Sen hoppade vi som en liten kombination och hoppade även lite på volt. När vi skulle hoppa grinden så va det lite farligt så hon smet på sidan 2 gånger, ena gången när bara grinden va uppe och en gång där vi hade lagt en bom ovanför grinden. Tror dock att hon egentligen tyckte människorna på marken som stod bredvid grinden va mer läskig än själva grinden...knashästen. Men att de står folk på marken får hon vänja sig med haha.. Hon hoppade i alla fall jättebra!


 
 


Dom andra avslutade med en liten bana också! Opti hade blivit vaccinerad igår och skulle ta det lite lungt (vi fick ok från veterinär att vi kunde va med så de va ju lungt) men därför hoppade vi inte banan. Det gjorde dock ingenting eftersom hon hoppat allt superbra och jag var verkligen jättenöjd med henne. Hon va inte alls lika övertaggad som förra veckan utan mer som vanligt, pigg och glad!

Alla hästar har verkligen gått superbra idag så kunde inte va mer nöjd! En härlig känlsa!

Ha det så bra så hörs vi!


// Lovisa



Av Lovisa - 17 januari 2019 16:39

Idag passade jag och Narisza på att rida ut! De snöade ju som bara den igår så jag valde att rida ut på ridslingan och sen galoppera på fältet. Narisza tyckte de va super kul att få galoppera i snön! Hon va pigg och lite busig men inget värre bara lite hopp och studs haha knashästen. Men hon gör de bara av glädje så då tycker inte jag att de gör något. Hon va i alla fall snäll resten av ridturen och de va super mysigt att komma ut i skogen.

Välklädd med dubbla täcken och reflexer! Och huva på så att hon inte hör alla små ljud i skogen.

Noxen fick gå ett pass i paddocken där vi nu ÄNTLIGEN kan rida igen eftersom snön kommit! Lite isigt på spåret så vi fick rida lite innanför men vi kunde trots allt rida i alla gångarter och noxen tyckte de va superskönt att få röra lite på sig igen! Det kändes inte att han vilat flera dagar utan han va jättefin att rida hela passet!<3

Nu är jag hemma och ska äta lite innan de bär iväg till stallet igen för hoppträning ikväll!

Ha de så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 16 januari 2019 18:27

Idag hade både Narisza och Noxen vilodag! Va ner på FM till Noxen då våran hovslagare kom och satte på skon igen. Passade på att göra klart stallet nör jag ändå va där, skönt att ha det gjort. När jag va klar hos Noxen så åkte jag hem och åt lunch och sen åkte jag och red Opti.

 

Skönt att komma in från snöstormen en liten stund och torka!   



När jag va klar med Opti åkte jag till ridskolan för att fixa allt åt Narisza. Fixade allt i stallet och sen tog jag in henne och borstade av henne och pysslade lite sen fick hon gå in i boxen och bara mysa. Tror hon va rätt nöjd med det eftersom hon va väldigt blöt när hon kom in så tror jag hon tyckte det var bra med en vilodag idaag!


   

Fick bli två bilder på prinsessan som inte är tagna idag...sorry för det haha. får skärpa mig på bild fronten!



Sen åkte jag ner till Noxen igen och tog in alla hästar och fick hänga ut alla täcken på tork eftersom dom va dygsura! Noxen blev också borstad och pysslad med. Han va ju lika blöt som Narisza så han va nog också rätt nöjd med vilodag idag!


Imorgon ska båda hästarna ridas igen!


Ha det så bra så hörs vi!


// Lovisa


Presentation


Tja! Kul att du hittat hit. Här följer du mig, Lovisa och min vardag med Tärenäs Narisza och Turbo Stars Noxson! Rider även andra hästar också!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<<
Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards