TeamNariszaNoxson

Alla inlägg under februari 2019

Av Lovisa - 11 februari 2019 18:19

Idag har jag ridit både Narisza och Noxen och tog jag några bilder? Nej såklart inte...Kommer alltid på det när jag åker från stallet... fattar inte att de ska va så svårt,haha.


Jaja Narisza fick i alla fall gå över lite bommar i trav och galopp. Det gjorde hon jättebra och tyckte att det var superkul! Testade att rida med sidepull idag och hon va jätteduktig. Trodde nog hon skulle busa lite när jag red med det men hon lyssnade jättebra och busade ingeting.<3 För er som inte vet är det typ som att rida i grimma när man rider med sidepull :)

   

får bjuda på bilder från helgen..Söt är hon i alla fall!<3


När jag var klar hos Narisza åkte jag till Noxen! Vi tog en barbacka tur i skogen och red blåbärsrundan och travade och galopperade lite på grusvägen. Grusvägen hade tinat och var mjuk och fin att rida på! Inte alla 5 åringar man kan rida barbacka ut i skogen på!<3

I skogen såg vi färska älgspår men idag slapp vi i alla fall se älgen (tur det..hatar älgar haha)

   

Nöjd när han får stå och äta hö när jag mockar <3 även dessa bilder från helgen..

 

Hur söt kan man bli!?!? <3


Duktiga hästar idag! Imorgon ska jag och Noxen rida ut tillsammans med Ida.


Ha det så bra så hörs vi!


// Lovisa

Av Lovisa - 11 februari 2019 18:13

Idag  blev det ett ridpass med Nilas igen. Han har vilat under helgen men märktes faktiskt inte alls. Lite piggare kanske men annars lika snäll och duktig som vanligt. Vi testade att flytta lite för skänkeln i skritt och det gick faktiskt bra! Lite svårt tyckte han men gjorde det ändå bra för att va första gången. Vänster galoppen tog han direkt idag så är verkligen nöjd med Nilas idag! <3 Han utvecklas mer och mer hela tiden.


   

Blir även ett pass på Nilas imorgon också! <3


Ha det så bra så hörs vi!


// Lovisa

Av Lovisa - 10 februari 2019 21:17

Nu har snön börjat smälta bort tyvärr...Vi som tyckte de va världens lyx att kunna rida i både hagen och paddocken. Idag såg paddocken hos Noxen mer ut som en skridskobana än ridbana...

Vi fick gå en tur runt Islandsslingan i stället. Helt okej underlag där. Där de fortfarande va snö kunde vi trava och galoppera men sen va det ju bara slask/vattenpölar/is om vartannat så då blev det skritt där.
Noxen verkade i alla fall väldigt nöjd!

Doch är han ju lite fjollig för såna fläckar som på bilden, där snön smält bort och marken syns. Man måste faktiskt ta ett litet sutt över då.... haha fjollhästen <3


När jag va klar med Noxen åkte jag ner till Narisza. Vi testade att rida igenom LB:2 Programmet en gång och det kändes faktiskt riktigt bra. Narisza va riktigt fin hela passet trots att det var längesen vi red på sidepull! I början av Mars är det nämligen en programridning på ridskolan som vi tänkte va med på. Jag har bara ridit LB:2 en gång på Nils och Narisza har varit på en dressyrbana en gång tidigare så ska bli superspännande. Tanken är nog att tävla bettlöst om vi får så det kommer bli trim på sidepull nu fram till "tävlingen"!


 

Hon är ju för söt prinsessan!
Ha de så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 9 februari 2019 19:22

Idag hade som sagt både Narisza och Noxen vilodag. Åkte först till Narisza och fixade stallet och tog in henne. Vi pysslade och myste bara sen fick hon gå in i sin box med nytt spån i och mysa.
Älskar när man lägger in nytt spån till hästarna <3 ser så mysigt ut!

Sen åkte jag till Noxen. Tog in hästarna direkt då det började och regna så Noxen fick stå och äta sitt hö i spolspiltan men han är lika nöjd för det!<3
Sen pysslade vi och myste i stallet. Även Noxen fick nyspånad box idag.

Fick bli två gamla bilder idag....Haha går sådär med att komma ihåg att ta kort!

Jaja imorgon ska i alla fall båda hästarna ridas <3

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa .

Av Lovisa - 8 februari 2019 18:20

Idag började jag FM med att rida ett pass på Nilas. Han hade en lös sko (Asså hur lyckas hästen) så red väldigt försiktigt ca 35 min. Han jobbade på superbra, blev lite okoncentrerad en stund när kompisen som va där inne när vi kom hade gått ut men de är ju okej när man är bebis <3 Annars skötte han sig bra! Tror han kommer passa jättebra på ridskolan.

Han är ju såå söt!<3

Sedan fick Narisza gå ett dressyrpass i ridhuset! Ridskolan anordnar en programträning i början på mars som vi ska va med på så idag testade jag att rida med bettet. Kändes helt okej men får ändå bättre känsla när jag rider med hack/sidepull men de är väll en vanesak antar jag! Sen måste jag verkligen ge henne beröm för va en häst inne samtidigt och blev longerad och den busade ganska mycket men asså Narisza bryr sig inte det minsta!! Så himla duktig med sånt <3 Annelie red även en liten stund och de såg jättebra ut!

Sedan åkte vi ner till Noxen och då skulle Annelie rida. Vi började med att promenera blåbärsrundan men hann väll typ 50m innan det stod en STOR älgtjur i skogen....bara att vända... dessa jäkla älgar... Vi gick i alla fall ner på ridbanan så fick Annelie rida lite där för där är de i alla fall älgfritt haha..
Det gick jättebra och Noxen skötte sig ju lika bra som alltid!<3

3 Duktiga hästar ridna idag!<3
Imorgon ska bägge hästarna vila så då blir de bara mys i stallet.

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 8 februari 2019 09:55

Igår var det dags för träning igen. Kan säga att det inte va det mysigaste vädret att gå i, det snöade massor på vägen till ridskolan så när vi kom fram så såg både jag och Opti ut som två snögubbar haha.


När vi red fram va Opti superduktig och kändes jättefin. Vi började med att travhoppa och hoppade även en lite serie på medellinjen.
 

Sedan hoppade vi lite olika linjer och lite snäva kluriga svängar och på slutet satte vi ihop det till en bana!


 
 

Träningen kändes jättebra och Opti lyssnade super hela tiden <3 trots att hon blir lite väl taggad vissa bitar haha. Vi kom lite knasigt på några hinder men Opti hoppade allt lika bra trots det!


Jätteduktig häst och är supernöjd med träningen!


Ha det så bra så hörs vi!


// Lovisa

Av Lovisa - 7 februari 2019 23:20

Började som sagt FM med att åka till Noxen och fixade stallet och när jag va klar där så åkte jag till ridskolan för att fixa stallet åt Narisza.
När det va klart gick jag och tog in Nilas för att rida honom. Han va lika duktig idag! Låg en bom framme som jag passade på att trava och galoppera över några gånger och det gjorde han superbra. Dock så trampade han av sig en sko när vi red så tog de ändå lite lungt och red inte superlänge.

När jag va klar med Nilas så gick jag och tog in Narisza för att rida henne. Vi skrittade fram på vägen och sen red vi i trav och galopp i paddocken! Narisza tyckte de va superhärligt att få springa lite i snön men lite jobbigt också ;). När vi va klara skrittade vi av på vägen igen. Tror vi red ca 35 min ville inte rida så mycket mer när vi galopperar i snön!<3

Nöjd och glad prinsessa!<3

När jag va färdig på ridskolan åkte jag tillbaka till Noxen för att rida. Eftersom han fick en workout igår i hagen när vi red så fick han bara gå ett joggpass i paddocken! Han kändes mjuk och fin som vanligt!<3

Tränade ju även med Opti nu ikväll och det gick superbra!<3 inlägg om det kommer i morgon, ska försöka sova nu haha. Ska upp tidigt till sjukhuset imorgon för sjukgymnastik kl 8!

4 Super Duktiga hästar ridna idag! Kan inte bli bättre än så!<3

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 7 februari 2019 10:56

Oj glömde visst inlägget igår!
Jaja Narisza hade i alla fall vilodag igår så vi pysslade bara i stallet <3 tyvärr ingen bild på prinsessan! Så svårt att komma ihåg att ta bilder när dom inte rids..får försöka skärpa mig!

När jag va klar på hrf så åkte jag ner till Noxen och fixade stallet. Tanken va att Annelie skulle komma när hon slutat jobba men Ann va hemma och skulle rida så vi red tillsamman så slapp Annelie komma ner i snövädret!

Vi red faktiskt i hagen igår! Så lyx att ha en stor sommarhage att rida i när de finns massa snö. Hästarna tycker alltid att de är jättekul där men som tur är så slutar hagen lite så blir ju lite uppför vissa bitar! Vi red inte superläge kanske 30 min eftersom de är jobbigt för dom när de är snö+ en liten backe. Noxen tyckte det va superkul att få galoppera i snön igen.
Tyvärr gick de inte att ta kort när vi red då det va halvmörkt och snöade massor, kan säga att vi såg ut som snögubbar haha..

Lite blöt häst efteråt men väldigt nöjd!<3

Nu ska jag snart åka till Noxen och fixa och sen åka till HRF och rida Nilas!

Ha de så bra så hörs vi!

// Lovisa

Presentation


Tja! Kul att du hittat hit. Här följer du mig, Lovisa och min vardag med Tärenäs Narisza och Turbo Stars Noxson! Rider även andra hästar också!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards