TeamNariszaNoxson

Senaste inläggen

Av Lovisa - Fredag 12 april 19:01

Idag åkte jag till HRF vid lunch typ och började med att rida Tiger. Vi red i lilla ridhuset med stora porten öppen då de va så varmt i ridhuset. Han va Supersnäll idag med och hittade inte på något bus! Nu får han vila hela helgen <3

Har köpt ny mobil idag (äntligen!!) Så imorgon blir de bättre bilder än dessa med massa ljusfläckar på...

Efter tiger fixade jag stallet åt Narisza och red henne! Hon är ju som sagt en dam med lite egna åsikter ibland. Provade att rida med det 3 delade bettet med fasta ringar idag igen. Har ridit med de en gång denna vecka och provade idag igen för att se vad hon skulle tycka. Men kan egentligen konstatera att de bettet inte är något som Narisza tycker om...Hon biter tag och blir jättehård i munnen och tjurig och vill inte gå fram och sånt. Passet idag va helt okej och kändes mest skönt att hon säger vad hon tycker!

Vi har haft flera som sagt att hon måste vänja sig och sånt men känner att om hon blir sur och grinig över att ha det bettet tätt två dagar så varför ska jag krångla och bråka med henne?? Vi trivs bettlöst och hon funkar super på det och då vill jag inte bråka med massa olika bett..Vi har just nu ett bett som Narisza tycker är helt okej så då kan vi har det och rida på någon gång i månaden typ för omväxling annars så rider vi på hacket. Vi har ju även sidepull vi kan rida på och är även lite sugen på att köpa ett bitless bridle till henne!

Blev lite träning med dressyr staket idag också! Narisza brydde sig inte ett dugg. Skulle va kul om de anordnades lite bettlösa klasser i dressyren nu i år när de är godkänt!

När jag va klar på HRF åkte jag ner till Noxen. Han mådde mycket bättre idag och va typ som vanligt igen!<3 Annelie fixade stallet och jag longerade Noxen typ en halvtimme så han fick springa igång magen :) Idag va han pigg att longera och busade tom lite haha <3 Men de är skönt att han är sig själv idag igen.

Nöjd och glad kille idag utan ont i magen!<3

I helgen är de ponnydressyr på HRF så ska hjälpa till där :) Narisza ska vila imorgon och ridas på söndag och eftersom Noxen haft kolik så får han bli riden både imorgon och söndag. Tävlingsdagarna blir inte superlänge så rider hästarna efter tävlingen är slut bara! :)

Ha de så bra så hörs vi!

// Lovisa

ANNONS
Av Lovisa - Fredag 12 april 00:41

Idag va de dags igen med oturen för Noxen..känns som vi är förföljda av otur! :(

När vi kom ner på EM så mockade Annelie så skulle jag ta in honom. När jag ställde honom i spolspiltan så va han Super spänd och stod nästan och skakade och gjorde något försök till en pytteliten förskräckt bajs..Han kändes inte alls som sig själv!

Tog tempen på honom och den va normal. När jag lyssnade på magen lät de dock väldigt lite så vi tänkte att han måste fått kolik! Vi ringde våran ordinarie veterinär Carro men hon kunde tyvärr inte komma så då fick vi ringa ut distriktsveterinären.

Hon va utanför Filipstad men skulle komma på en gång. Dock va klockan nästan 5 då och jag skulle ju träna med Opti på kvällen och måste ju va där typ halv 7 då för att kunna fixa i ordning henne och så men de va bara att invänta Vet som kom vid strax efter 6! En superbra veterinär som kom! Hon lyssnade på honom och då lät de lite bättre. Vi gick ju med honom massor och så fick han trava lite för att få igång magen innan hon kom! Så hon trodde att vi lyckats stoppa de i tid<3 Han fick i alla fall kramplösande och smärtlindrad så han skulle må bättre<3

Älskade finaste hästen min!<3 Att vi ska sån otur hela jäkla tiden...Tycker de borde vända snart.... <3
Imorgon ska Narisza ridas och Noxen får vi ju vad vi kan hitta på!

ANNONS
Av Lovisa - Fredag 12 april 00:24

Idag så åkte jag till HRF vid typ halv 1. Hade tänkt åka dit tidigare men sov rätt dålig så va piss trött på morgonen haha...
Jaja fixade i alla fall stallet åt Narisza och sen när de va klart så red jag Tiger!

De är ju ändå något speciellt med fullblod <3 Tiger är ju lite som han är (fullblod som sagt haha) Så lite sprätter och muppig haha men det tycker jag är lite kul. Tycker dom ibland har lite mer personlighet också. I Dag va han i alla fall jätteduktig och busade ingenting när vi red! Får hoppas han sköter sig lika bra imorgon igen <3

Rätt nöjd kille efter passet! :)

Narisza fick sig en härlig skogstur med lite sällskap! Isabelle skulle skritta ut på Reko tillsammans med Josefin och Junior så vi hängde på :) Först skrittade vi typ halva slingan sen red vi in på en stig i skogen som går ut till en grusväg som ligger lite innan ridskolan och sen hem igen <3 Jättefint väder och härligt sällskap, Narisza va supernöjd efteråt <3

Även Janni va med fast utan häst ;) Tror dock att Narisza blev lite förtjust i Junior haha<3 Klart man blir de när han nästan har samma färg som en själv ;) och håller med henne, skimmlar är ändå finaste färgen!<3

Nöjda och glada hästar idag!

// Lovisa

Av Lovisa - Onsdag 10 april 23:46

Så underbart de är att rida när alla hästar är så duktiga och känns så härliga att rida!

Red Opti först idag vid lunch typ. Vi gick till Fredrik idag och väl där stod en stor jäkla borrmaskin eller vad de var och borrade och lät som bara den precis vid paddocken typ! Men Opti va superduktig och vi tog oss förbi den och in i ridhuset. Tänkte ju att jaja de får bli som den blir idag med den där utanför.

Men Opti va såå duktig. Hon va bara lite spänd precis i hörnet där de lät som mest men annars brydde hon sig inte ett piss!<3 Vi kunde rida precis som vanligt och hon kändes jättefin hela passet. Red över en markbom några gånger i trav och galopp och red även lite volter och skänkelvikningar!
När vi va klara gick vi lika lungt och duktigt ut ur ridhuset förbi den där borrsaken va de nu va hahaha och hem igen<3

Såå duktig idag!<3 och ja ni får stå ut med konstiga ljusfläckarna på bilderna ett tag till..Sorry för det!


Efter Opti va de Nilas tur. Han ska ju gå lektion imorgon och fredag så idag fick jag hoppa lite med honom. Red på utebanan och de blåste ju lite + han va lite pigg så han busade lite haha. När vi skulle rida fram i galopp så fick han för sig att när vi kom upp mot grinden (asså utgången) ja då skulle man ju försöka ta upp huvudet och springa ditåt. Fick göra halt några gånger och styra tillbaka men efter några försök så insåg han att man inte fick göra så haha.

Det gjorde dock inte så mycket att han busade lite där i början ;), för jäklar vad han hoppade sen. Vi hoppade två plank och en kryss oxer. Asså den där oxern, vissa språng blev så sjukt bra! Han hoppade nästan mig ur sadeln några gånger så bra blev det hahaha. Fick ta tag i manen lite, och nej hindret va inte så högt men han hoppade bara av så fint och bra!<3

Lite trött efter men ändå rätt nöjd och glad tror jag!<3 Ska bli kul att han ska få va med på klubbhoppningen nästa vecka! :)

Narisza fixade jag stallet och bara pysslade med idag! Och då glömde kan såklart bort att ta kort på prinsessan... så typiskt haha!

Bjuder på en från igår!<3När jag va klar på HRF på EM så åkte jag till Noxen. Han fick gå ett markarbetspass idag där jag la fokus på lydnad! Jag la 3 galopp bommar på ena långsidan med typ 20m mellan varje. Först när vi travade sån la vi in skrittövergångar mellan varje bom så han inte bara skulle få trava på. Då lyssnade han superbra! Sen i galoppen så blev han lite taggad vilket han alltid blir när de är bommar eller hinder med i bilden ;)

Men då fick han göra halt i mellan vissa gånger och vissa gånger räckte de med en travöverång. Efter en liten stund jobb blev han fin och lydig och vi kunde rida över bommarna helt i galopp och flyta på över alla 3 utan att de blev raketfart på racer araben hahaha ;) <3

Nöjd och glad kille efter passet!<3 (Trots att hans ryttare bestämde hastigheten idag och han inte fick köra 310km/h som han vill göra om han får bestämma!) <3

Så som sagt, alla hästar har jobbat på bra idag! :) Imorgon blir de äntligen hoppträning med Opti igen <3

Ha de så bra så hörs vi!

// Lovisa.

Av Lovisa - Tisdag 9 april 23:15

Blev en lång stall dag idag. Började jobba vid 7 i morse. Jobbet flöt på bra hela dagen även om kroppen kändes kan jag lungt säga! Fixade stallet åt Narisza på lunchen så det skulle va klart.

Efter jobbet åkte jag ner till Noxen och Annelie fixade stallet när jag red. Noxen va en överladdad liten duracell kanin idag haha. Såå nöjd och glad över att få bli riden igen! Benen såg precis ut som vanligt idag <3 Han jobbade ändå på bra även om han som sagt va lite taggad i mellanåt haha..<3

Haha och där kom de en bild med den där tungan igen ;) <3

Eftersom jag jobbade hela dagen så fick jag rida Narisza efter Noxen så fick bli ett kvällspass idag! Vi skrittade fram och av på vägen men red i lilla ridhuset då de blåste as mycket ute! Narisza va pigg och glad men jobbade ändå på väldigt bra!<3

Fick bli mössa idag då de blåste och jag tänkte rida ute först men va inte så många som jag trodde de skulle va i lilla ridhuset så då red vi inne med mössa ;)

Narisza tyckte nog mest jag skulle sluta ta kort och hämta hennes kvällsmat haha <3

Imorgon ska Opti ridas, Nilas ska få hoppa lite och Noxen ska ridas. Prinsessan har vilodag!

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - Måndag 8 april 22:34

I dag blev de jobb på HRF mellan 7-12 :) Red även tiger då. Lilla knasfullblodet haha <3 Nej då, han skötte sig faktiskt bra! Lite hopp och studs när vi skulle galoppera (ibland blir man ju så glad och taggad så man bara måste hoppa på stället) men annars va han super snäll<3 gillar ju lite taggade fullblod! Tog tyvärr ingen bild på honom! Får fixa de senare i veckan då jag tror jag skulle rida honom igen :)

Att jobba gick bra, dock är ju mockningen de värsta för min axel men jag behöver inte mocka så mycket då dom i stallet vet hur de är så vi brukar anpassa!
När jag slutade vid tolv åt jag lunch och sen red jag Nilas!<3

Han va SÅÅ fin idag, haha känns som jag skriver de varje gång..Men idag va han så lätt och fin i handen och bar upp sig fint själv! <3 Imorgon ska han få gå lektion så då behöver inte jag rida honom! Lite synd hahahaha men han ska ju bli lektionshäst och då är de ju bra om han får gå lektioner! ;)

Asså något väldigt oklart har hänt med min kamera...kolla liksom dom där ljusfläckarna vid hans ben..blir såna där ibland när jag tar kort men inte alltid jätteknepigt!

Jaja red ju i alla fall Narisza när jag va klar med Nilas. Hon fick gå ett dressyrpass och red faktiskt med bett idag. Kändes helt okej och hon jobbade på bra. Dock så trivs ju jag och Narisza fortfarande bäst bettlöst de är bara så! Dock när jag hoppade med henne i fredags så va de ju speedy gonzales haha så därför tänkte jag prova att hoppa på bett en gång bara för att testa. Tror ju dock att de kommer bli som innan, att hon blir skitsur när jag måste ta henne i munnen när tar förhållningarna innan hindren och då får hon damp och slänger huvudet överallt och så blir distansen och allt helt knas. Men vi får se! Ska i alla fall testa :)

Nöjd prinsessa efteråt trots bett ;) <3

Skulle ju ha ridit Noxen idag men de blåste jäkligt mycket, typ halv storm och eftersom han tagit de lugnt sen i torsdags pga svullnaden i benen så ville vi inte rida idag när de blåste så ifall han skulle va för pigg och fara runt åt alla håll. Benen va superfina idag, pytte lite svullnad kvar på vänster bak annars ingenting <3 Så han fick vila och så passade vi på att försöka borsta bort lite päls. Blev typ en halv noxen på golvet i spolspiltan av päls hahaha men är fortfarande lika mycket kvar på hästen ;)

Trött liten plutt idag!<3 Imorgon är i alla fall planen att vi ska rida!

Får hoppa in och jobbar imorgon också och då ska jag jobba heldag. Har redan efter idag ont i höfterna och lite så men men jag får fixa en dag till! Ledvärken som kommer efter såna här dagar är jag van vid efter att ha haft de så i x antal år... Kan ju säga att ett heltidsjobb hade jag aldrig orkat med..är liksom helt död efter idag haha! Nu ska jag i alla fall försöka sova innan jag ska upp vid typ halv 6!

Ha de så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - Söndag 7 april 19:10

Idag blev det ganska tidigt ridpass. Mötte upp Jossan på HRF och så red vi tillsammans. Hon red Scrumpy (hennes medryttarhäst) och jag red Opti. Det va fri hoppning i stora ridhuset så vi la ut en galoppbom på ena volten och sen på ena långsidan ställde vi upp en sockerbitshinder och så la jag en bom ganska långt från hindret. Jag red i alla fall på 7 språng i mellan :) Opti va pigg och glad men kändes superfin hela passet!<3 Men hon hoppade jättebra och jag kunde mjukna i handen både vid bommarna och innan hindret<3


  

Nöjd tjej efter passet idag!<3
Narisza fick sig en skogstur idag. Jag va inte så sugen på att trimma idag och det va så himla fint väder så då fick det bli en tur i skogen. Superhärligt tyckte både jag och Narisza!<3 Hon va pigg och glad men skötte sig jättebra :) Hoppade över diket nästan dirket trots vatten i !

 

     

Min mobil är lite knepig så blev lite konstigt ljus på dom här bilderna... Nöjd och glad prinsessa i alla fall! <3

Noxen fick bli lite longerad idag. Han tyckte väll det va helt okej idag ;) Han ser i alla fall fräsch ut nu och det är bara en lite svullnad kvar på vänster bakben! Imorgon ska han få sig ett lite lugnare ridpass i alla fall :)

  
Innan jag gick ner och longerade honom idag så fick han lastträna lite. Ann och Åsa skulle åka till ridhuset så passade på när transporten stod där :)

Noxen är verkligen en ängel när det gäller lastning. Han gick på efter typ 1 min. Han brukar gå halvvägs upp på lämmen, fundera en stund och sen går han på <3

   


Sen provade jag med att jag gick med på sidan och då klev han så snällt in helt själv!<3

  

Och sen backar han ut lika snällt!<3

Vill ju att båda hästarna ska kunna lasta sig själva så småningom :) Noxen lär kunna de snart frågan är vad lilla fröken säger om det ;) Hon är ju aningen mer svårlastad men vi får väll köra hårdträning med det helt enkelt!


Imorgon ska jag rida Narisza och Noxen men även Nilas :) Skulle ev rida Tiger också som är under igångsättning efter skada! Ska jobba på HRF mellan 7-12 också :)


Ha det så bra så hörs vi!


// Lovisa

Av Lovisa - Lördag 6 april 08:53

Igår hade jag morgonen igen hos Opti. När alla hästar va ute så fixade jag allt i stallet och sen tog jag in Opti. Vi gick till Fredrik och red :)

Red nästan hela passet lite innanför spåret så jag kunde jobba lite med rakriktningen! Opti va superfin att rida och jobbade på väldigt bra<3 I galoppen va de lite svårare att hålla henne helt rak men efter några gånger så blev de bra :) red nog ca 45 min tror jag!

Nöjd och glad liten häst <3När jag va klar med Opti så va det Walters tur. Han fick bli longerad en stund blev nog typ 30 min :) Han va jätteduktig och lyssnade jättebra på mig!

Fina Walter!<3På EM åkte jag ner till Narisza och fixade stallet och red. Hon fick hoppa lite igår igen, lika kul som alltid sa hon! ;) Tror jag ska döpa om henne till speedy gonzales hahaha... Nej då men hon va lite taggad och lite bus blev det men jobbade verkligen med att hon skulle vänta och inte bara köra Hej kom och hjälp mig. Fick till några språng som blev superbra och satte distanserna rätt bra också!<3

Dessa två små hinder hoppade vi lite först <3

Och sen dessa två som stod på en liten båge. Sen hoppade vi alla 4 som en mini bana. Blev inte så många språng eftersom vi precis kommit igång med hoppningen så tar vi ju de lite lungt fortfarande :) Men Narisza är lika glad ändå <3

Nöjd och glad!<3


När jag va klar på HRF så åkte jag till Noxen och fixade lite i stallet innan jag grejade med honom. Benen va bättre igår inte alls lika svullen som i torsdags! Så de är skönt att de går åt rätt håll <3 Vi gick ner i paddocken och körde lite lydnad från marken och så fick han trava lite. Traven såg också mycket bättre ut så snart kan vi nog rida igen :)

Han är ju för söt!<3

Idag har alla hästar vilodag eller ja Noxen ska få göra lite samma som igår :) Men ska ju fixa stallet åt alla + lite borstning och så <3

Ha de så bra så hörs vi!

// Lovisa

Presentation


Tja! Kul att du hittat hit. Här följer du mig, Lovisa och min vardag med Tärenäs Narisza och Turbo Stars Noxson! Rider även andra hästar också!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ TeamNariszaNoxson med Blogkeen
Följ TeamNariszaNoxson med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se