TeamNariszaNoxson

Alla inlägg under februari 2019

Av Lovisa - 6 februari 2019 18:58

Idag åkte jag till första stallet (Haha ja det blir så när man har hästar på olika ställen) vid 11 typ och det va till Opti! Tog in henne samtidigt som Melinda tog in Walter och så gjorde vi i ordning. Saken va ju den att Melinda skulle på träning och jag och Opti skulle gå till Fredrik och rida.

Kan säga att Opti blev lite seg att gå med när hon insåg att Walter gick åt andra hållet hahaha<3 Tror hon gnäggade efter honom typ 5,6 gånger när vi gick den korta biten till ridhuset. Såå skönt att kunna gå till Fredrik och rida tar bara knappt 10min att gå i stället för 20 till ridskolan så lite skillnad.

I alla fall! Opti kändes superfin idag! Vi tränade lite skänkelvikningar och även rakriktning så inte den där rumpan går innanför spåret. Hon lyssnade jättebra och jag kunde va väldigt mjuk och fin i handen hela passet!<3

Nöjd efter passet!<3

När jag va klar hos Opti så åkte jag till ridskolan för att rida Nilas.

Tog in och fixade honom och red sen ca 40 min i ridhuset. Han hade lite svårt för vänster galopp idag men när jag va lite extra tydlig så gjorde han det bra! Tränade även på att svänga för skänkeln genom att rida serpentiner, inte lätt att trava och svänga alltid när man inte är så gammal. Han gjorde det faktiskt superbra och fick massa beröm!<3

Hur söt kan man va?!<3 Tycker verkligen om denna lilla häst!!

Superduktiga hästar idag!<3 inlägg om mina små älsklingsaraber kommer också såklart!

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 5 februari 2019 19:29

Fick även rida Nilas idag! Han hade vilat i helgen men de märkets typ inte. Han jobbade på superfint hela tiden. Jobbade med att han skulle lyssna och försöka behålla formen i övergångarna.

Galoppen idag va såå bra! Han orkade hålla igång även när han gick bra i formen<3 Red nog ca 45 min och som sagt väldigt nöjda över honom idag. Tror det kommer bli en väldigt trevlig lektionshäst av honom!

Han är väldigt söt också! ;)

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 5 februari 2019 19:24

Haha ja att rida ston är inte alltid lätt. Idag skulle jag och Narisza rida ett lugnare dressyrpass men hon ville inte alls lyssna på mig.

Sa jag att vi skulle göra A så ville hon göra B och om jag sa okej vi gör B nej då ville hon helt plötsligt göra C... aa ni fattar! Vi kom lite bättre överens mot slutet så passet blev väll helt okej ändå. Imorgon har hon vila så vi tar nya tag på torsdag igen!

Man vinner mycket på att va söt i alla fall!<3

Noxen fick gå en lugnare tur i skogen med Annelie. Hon red mest skritt och lite trav! Noxen skötte sig lika bra som vanligt <3

Han skulle också ha vilat imorgon men eftersom han fick vila igår när de va snöoväder så får han gå ett pass i paddocken imorgon och på torsdag ska vi rida ut med Ida och Putte! :)

Nöjd häst efter dagens tur!<3

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 4 februari 2019 20:26

Idag åkte jag till Narisza vid typ halv 3 tiden. Annelie fixade stallet när jag red Narisza. Vi trimmade dressyr en hel timme och Narisza jobbade på jättebra!

Först red jag lite övergångar i skritt och trav så hon skulle lyssna vilket hon gjorde bra. Sedan tränade vi massa travökningar. Hon gör dom bra men jag kan inte riktigt sitta till så mycket som jag vill så ibland blir de att hon slår över till galopp. Men som sagt mest mitt fel faktiskt!

Nöjd prinsessa i sitt fina täcke från PS of Sweden!<3

När vi åkte till Noxen började det snöa mer (hade snöat hela tiden Vi va hos Narisza) och typ blåsa och snön blåste typ på tvären. Så idag fick faktiskt Noxen vila! Han va rätt blöt när han kom in från hagen så tror han va rätt nöjd med att få vila haha. Han ser alltid lite ynklig ut när han är blöt för hans lugg blir alltid lite krullig...Haha sötisen <3

Kolla stråna som står rätt upp haha <3

Knashästen vad jag tycker om honom!<3

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 3 februari 2019 20:41

Idag åkte jag ner till Noxen vid 3 och Annelie fixade stallet när jag red! Noxen va jätteduktig idag och kämpade på bra i snön. Tog de rätt lungt eftersom de är lite jobbigt att springa i snön ;) i galoppen stod jag typ bara upp i lätt sits och lät han rulla på. Sen tränade vi även lite serpentiner eftersom han gärna blir lite slingrig. Har insett att vi verkligen MÅSTE träna på serpentiner!! Så han inte leker orm när han gör dom haha..

Nöjd kille efter passet!<3

När vi va klara hos Noxen åkte vi till Narisza och körde samma där, Annelie fixade stallet och jag red! Lyx när jag bara behöver rida haha!

Narisza gick ju rätt hårt igår så red inte så hårt idag. Red 45 min men red bara lite voltarbete och serpentiner på henne också! Hon gör dom dock bättre och är ju rak så som dom ska va, men hon är ju lite starkare än vad Noxen är just med serpentiner i alla fall! Va klara i stallet runt 7 tiden så Narisza fick en tuss hö innan vi åkte för hon gnäggade så jäkla mycket för hon va hungrig hahaha jaa hon är bortskämd...

Tyvärr inga bilder från hennes ridpass idag och att försöka ta bilder när hon fått den där tussen med hö gick ju sådär hahaha!

Haha även om hon är rätt söt på den sista bilden!<3

Imorgon ska jag åka och köpa nya vinterridstövlar..Har haft mina två år nu och dom börjar bli väldigt slitna..Hade tänkt att dom skulle hålla denna vinter ut men har haft något litet hål i dom så nu när de kommit så mycket snö har jag ju blivit rätt blöt om fötterna. Pappa märkte ju dock att typ hela hälen släppt på den ena så ja kanske inte så konstigt att jag blivit blöt hahaha! Så nu får de bli ett par nya så slipper jag få blöta fötter i stallet!

Ha det så bra så hörs vi!!

// Lovisa

Av Lovisa - 2 februari 2019 23:05

Idag blev det tidig morgon i stallet. Va hos Noxen vid 7 och fodrade och släppte ut. Dom äter sitt hö ute så går ganska fort att släppa ut!

Nyvaken plutt?

Sen gjorde jag stallet och tog in Noxen och fixade honom inför passet. Red ca 35 min, rider inte så länge nu när de är massa snö i paddocken eftersom de faktiskt är rätt jobbigt för dom att springa i djup snö! Men han jobbade på jättebra hela passet! ?

Asså denna bild! Hur söt???

När jag va klar hos Noxen åkte jag direkt till ridskolan för att fixa stallet där och sen hjälpte jag Jossan när hon skulle rida sen medryttarhäst Scrumpy! Jossan har även tagit bilderna på mig och Noxen från idag! Tack för det!!??

Efter det tog jag in Narisza och red! Hon fick gå 1h dressyr i ridhuset. Vi jobbade på med öppna och även massa övergångar, hon blev superfin!!??

När jag va klar på ridskolan åkte jag hem och åt och sen åkte jag faktiskt till EQ! 2 kompisar som står där skulle hoppa och undrade om jag ville hjälpa dom. Har inte varit där och hälsat på sen dom flyttade dit så va jättekul att få komma dit och träffa både dom och hästarna igen ;)!

Imorgon blir de en eftermiddagstur till stallet då jag ska med Jossan till bryngfjorden och åka lite snowboard, längtar redan!!

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 1 februari 2019 20:01

Facebook grupper där dom säljer hästsaker är livsfarligt hahaha...har köpt ett täcke till Narisza och även ett par benskydd med ludd! Täcket kommer från PS of Sweden och skydden från Trinity! De är ju köpt begagnat men väldigt bra skick på både täcke och skydd.

Noxen fick också ett nytt täcke idag fast de är nytt och köpt på hööks, också från Trinity. Ett likadant skritttäcke som Narisza redan har!
Så nu har dom ett varsitt tunnt skritttäcke och varsitt lite tjockare, perfekt under vintern när temperaturen skiftar.

I alla fall, Narisza fick gå ett dressyrpass i ridhuset idag och hon jobbade på jättebra. Vi red på en stor 8volt först både i trav och galopp och sen tränade vi skänkelvikningar i både trav och galopp! Gjorde även några travökningar men svårt när jag red i hoppsadeln, lättare att göra det när jag har dressyrsadeln! Men som sagt jättenöjd med hennes pass idag!?

Noxen fick gå ett dressyrpass i paddocken och trots att de snöade massor jobbade han på superbra! Vi tränade skänkelvikningar och serpentiner. I serpetinerna jobbade jag med att han verkligen skulle va rak och inte slingra för mycket vilket han gör ibland men tyckte ändå det blev bra mot slutet! ?Skönt att han inte bryr sig om att de typ snöar och blåser och sånt! Han sköter sig typ alltid! (Om han inte ser arabspöken i dikena) haha..

I morgon blir de tidig morgon i stallet. Morgonfodring hos Noxen, men även om jag tycker de är jobbigt att gå upp (ja jag är ALLTID morgontrött..) Så tycker jag de är supermysigt att börja dagen i stallet!<3

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 1 februari 2019 10:45

Igår va det dags för hoppträning igen. Förra veckan va jag ju sjuk så missade då så va ganska taggad på träning! Vi började med att värma upp och när vi red runt där så sa Melinda något till mig och jag svarar. Men precis när jag svarar så kommer det en och går på läktaren och Opti slänger sig in mot mitten och eftersom jag inte riktigt va fokuserad den sekunden så ramlade jag av...haha världens fail för vi travde liksom.. Ja ja det va nog enda failen den träningen för förutom de så kändes Opti superfin!! Hon lyssnade jättebra hela passet.


När vi började hoppa så började vi med en liten studs och en liten kombination


Sen gick vi över och hoppade studsen och kombinationen åt andra hållet och la även till en oxer.


 
 

Sen avslutade vi med att sätta ihop allt till en bana!


 

Träningen kändes jättebra och även om Opti va taggad som vanligt så tog hon förhållningarna jättebra och jag kunde mjukna bra i handen mot hindren!


Nu ska jag käka lumch och sen bege mig mot stallet!


Ha det så bra så hörs vi!


// Lovisa
 

Presentation


Tja! Kul att du hittat hit. Här följer du mig, Lovisa och min vardag med Tärenäs Narisza och Turbo Stars Noxson! Rider även andra hästar också!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards