TeamNariszaNoxson

Alla inlägg under maj 2019

Av Lovisa - 8 maj 2019 22:14

Idag blir världens bästa och finaste arabkille hela 6år!<3 Helt sjukt att de snart är 4år sen han kom till oss. Så liten och alldeles fluffig klev han ut ur lastbilen en vinterdag och man visste ju inte alls hur de skulle bli eftersom han bara gått i en hage fram tills han kom till oss.

Blev ju med facit i hand väldigt bra och jag har lärt mig så sjukt mycket och kan ibland ha svårt att fatta att jag faktiskt ridit in honom (Med hjälp då såklart)

Lillfisen<3 denna bild är tagen typ när han varit hos oss ca 1 månad.

Nu kom kanske inte dom här 3 bilderna i precis rätt ordning men han va i alla fall liten på dom. Liten söt bebis <3

Har hänt väldigt mycket på 4 år <3 ÄLSKAR hoppbilden!<3

Idag firade vi 6års dagen med ett longeringspass :)

Som sagt har hänt mycket och han har blivit en riktig fin och härlig liten häst med helt underbar personlighet!<3 Hoppas dom kommande åren blir lika underbara som dom 4 Vi hittills haft!!<3

Älskar dig otroligt mycket, världens bästa Turbo Stars Noxson!!<3

// Lovisa

Av Lovisa - 7 maj 2019 22:49

Idag var det dags för hoppträning igen och Opti fick va med igen<3


Första hoppträningen ute, så himla härligt att kunna rida ute på kvällen och det inte är mörkt. Det var även första träningen ute för mig och Opti tillsammans :)


När vi började hoppa efter uppvärmingen så hoppade vi ett kryss med 2 galoppbommar framför



Sen gjorde Melinda om hindret till en liten kryssoxer


Sen hoppade vi kryssoxern och la till långsidan med grind och räcke. Kom helt knas i på första bommen till oxern men världens snällaste häst som hon är räddar mig och hoppar ändå!<3 Långsidan gjorde vi bra även om det kanske gick lite fort ;)



Sen avslutade vi med att hoppa bana. Banan kändes superbra och tycker hon va supermodig som hoppade oxern med sockerbitar i direkt<3 Den hade vi inte hoppat innan utan den hoppade vi bara i banan :)


 


Klippte även ihop en liten film med några språng i slowmotion. Asså fick en superbra känsla hela träning idag! Visst de va några språng som inte blev jättebra men asså det som va bra övervägde ju och det va verkligen jättekul eftersom jag och Opti inte hopptränat ute förut!<3


 

Bjuder på lite bilder också :)



 



      

Gäller ju dock att hoppa rejält så inte sockerbitarna kommer åt en ;)


Världens bästa Opti!<3 Är SÅ glad och tacksam att jag får rida denna underbara häst som lärt mig så sjukt mycket <3


Ha det så bra så hörs vi!


// Lovisa


Av Lovisa - 7 maj 2019 16:28

Idag åkte jag ner till Narisza vid 1 typ och bara fixade stallet. Hon har ju vila idag så hon fick bara gå i hagen och mysa <3

Får bjuda på en gammal bild haha <3

Sen åkte jag ner till Noxen idag fixade stallet och så fick han gå ett joggpass i paddocken. Red ca 30-35 min i alla gångarter. Red innanför spåret hela passet som Marianne tipsat mig om och sen red jag bara lite serpentiner<3 Han va lika snäll och duktig som alltid!

Sötnosen!<3

Nu ska jag alldeles strax gå iväg med Opti och hoppträna! :)

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 7 maj 2019 11:08

I helgen som kommer har HRF nationella dressyr tävlingar för storhäst och samtidigt så har även EQ tävlingar. Hjälper Melinda med att få ihop funktionärer till våran tävling och de är inte superlätt eftersom EQ har samtidigt och våran första tävlingsdag ligger på fredagen då typ alla jobbar eller har skola. Så har lite mycket att göra just nu!..

I alla fall, igår red jag Opti på FM och hon va jättefin. Lite pigg men jobbade på bra. Vi har hoppträning ikväll för Melinda är ledig på torsdag så Opti ska få Va med och träna ikväll. Första uteträningen för oss!

Haha sötnosen med tungan ;) nöjd liten dam efter passet <3

Fick även rida Tiger igår och de gick bra, jättefin och inget bus alls ;) <3


Sen fixade jag Allt åt Narisza och så fick hon gå en tur i skogen med Josefin och Junior som sällskap :) Vi red ett varv på slingan bara ganska lugnt <3

Sötare häst är svårt att hitta!<3 skulle va Noxen då ;) Men dom är ju lika söta!!

Noxen hade vilodag igår så åkte bara ner på EM och fixade stallet och pysslade lite med honom <3

Lillskrutten ska få en lite lugnare vecka nu eftersom jag har fullt upp hela helgen och han växer! Micke sa att vi skulle ta de lite lugnt eftersom han har växtvärk så han får en lite mer chill vecka <3

Idag ska han få gå ett joggpass och Narisza ska vila!<3

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 5 maj 2019 21:37

På EM åkte jag till Noxen och fixade stallet och så fick han gå ett joggpass i paddocken. Red typ 35-40min i alla gångarter. Red hela passet innanför spåret och fokuserade mest på att han skulle va rak och avslappnad. Han kändes väldigt mjuk och fin hela passet!<3

Helt enkelt ett joggpass bara <3

Sötnosen <3

Imorgon ska han få vila och Narisza ska få sig en lugn tur i skogen hade jag tänkt! :)

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 5 maj 2019 21:31

Idag va det dags för Narisza och få gå ett dressyrpass för Marianne. Hon va superfin hela passet.

Först red vi på en volt lite i traven och galoppen och sen gjorde vi om volten till ett mindre fyrkantsspår och red på det i både traven och galoppen och va noga med att rida väldigt bra hörn. Supernyttig och väldigt rolig övning som jag verkligen kommer göra oftare. Hon fick bära upp sig och jag va tvungen att rida väldigt noga men hon blev superfin av det!

I galoppen va de lite jobbigare och hon bröt av några gånger men de va för att jag tappade yttersidan när jag inte gjorde det utan red som jag skulle så höll hon igång hela tiden.

På slutet så red vi lite skänkelvikningar som hon gjorde superbra där fick vi massa beröm!<3

Jättenöjd med båda hästarna denna helg och hoppas på att båda kan gå nästa gång Marianne kommer!

Supersnygg prinsessa i sin rosa outfit!<3

Lindorna är från hööks, schabraket är köpt på Färjestad tror jag (Schockemöhle) och såklart en matchande lyckoängel från bästa @lyckosmyckeet!<3

Av Lovisa - 5 maj 2019 00:05

Åkte till Noxen vid 5 tiden och fixade stallet i lugn och ro och sen gjorde jag i ordning honom :)

När vi gick ner på ridbanan va de ändå rätt bra väder, lite moln men solen sken fortfarande lite. Dock så såg jag hur ett stort mörkt moln bara kom närmare och närmare och tillslut va de över oss. Lagom till Marianne kom så öppnade sig himlen och de HAGLADE...Lite äckligt med hagel på rumpan sa Nox och så lät de ju lite läskigt när de smattrade på min hjälm <3 Haglet övergick till regn så de va bara att stå ut och rida på. De dåliga vädret gjorde inte så mycket för koncentrationen för Noxen va SÅÅ fin!<3

Vi tränade skänkelvikningar och att han ska trava på framåt i dom och inte bara tvära vilket efter lite tragglande blev väldigt bra!


Sen red vi mycket innanför spåret i galoppen för att han ska bli helt rak och mellan båda skänklarna. Blir lätt att han inte riktigt tar ytterskänkeln utan typ hänger lite på staketet så därför ska vi rida innanför typ varje ridpass sa Marianne så han måste lyssna på ytterhjälperna också. De fick vi göra massor av gånger och efter en stund så blev han riktigt rak och fin.

Vi red även massa övergångar mellan trav och galopp och jobbade med att han skulle behålla formen i övergången.

Superrolig träning idag och är verkligen så nöjd med honom, han kämpade på jättebra hela passet (trots skitväder) <3

Vi passade på att inviga lindorna från Equestrian Stockholm tillsammans med det matchande schabraket! Och såklart en snygg lyckoängel från @lyckosmyckeet ! <3

Vi va DYNGSURA efteråt dock kan jag säga haha...värsta kaosvädret. Från lite halvmulet/sol till liksom hagelstorm och ösregn..

Imorgon är Nariszas tur att träna!<3

Ha det så bra så hörs vi!

// Lovisa

Av Lovisa - 4 maj 2019 16:21

Idag åkte jag till Narisza vid typ 1 tiden och fixade stallet i lugn och ro. Tog in henne och så fick hon gå ett pass i ridhuset.

Red lite på en stor 8 volt och flyttade henne undan skänkeln i båda varven. Hon va lite pigg efter 2 dagar av vila typ (va ju bara promenad igår) men kändes ändå mjuk och fin att rida!<3

Nöjd och glad liten häst<3 Imorgon blir de dressyr träning!

Hemma och äter nu innan jag ska åka till Noxen och fixa stallet och ikväll äntligen Marianne träning för honom! Ska bli superkul :)

Ha det så bra så hörs vi senare!

// Lovisa

Presentation


Tja! Kul att du hittat hit. Här följer du mig, Lovisa och min vardag med Tärenäs Narisza och Turbo Stars Noxson! Rider även andra hästar också!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards